A testedzés 10 jótékony hatása

A testedzés 10 jótékony hatása

Nem csak fitt leszel, ha rendszeresen végzel testmozgást!
A testedzés 10 jótékony hatása

Mindannyian tudjuk, hogy az edzés fontos a jó alak eléréséhez. A legtöbb esetben éppen a jó alak elérésének vágya az, amiért elkezdünk edzeni. De nem ez az edzés egyetlen pozitív hatása. A súlyfölösleg leadása mellett más előnyökkel is számolhatunk.
Mi most hétről-hétre megosztjuk veletek, hogy melyek ezek.
Jöjjön hát az első! 🙂

Enjoying the sun1. Jó közérzet
Szeretnél jó hangulatú és optimista lenni? Az edzés azzal, hogy erősebbé, kitartóbbá, rugalmasabbá és jobb megjelenésűvé tesz, visszaadja önbizalmadat is.

Gyere el most és nézz ki a nyárra tökéletesen! Itt a bikiniszezon! 🙂

alvás_cardion-titan_fitness_kalocsa2. Jobb alvás
Mivel az edzés következtében izmaid kevésbé lesznek feszültek, könnyebben ellazul és regenerálódik alvás közben is. Észre fogod venni, hogy gyorsabban elalszol, mélyebben fosz aludni és reggel frissebben ébredsz fel. Az alvás az izomnövekedésedet döntő mértékben befolyásolja. Az alvás időtartalma 7-8 órás legyen. Edzés után célszerű egy 30 percec alvás, mert ez optimálisan befolyásolja fejlődésünket.

Gyere el most edzeni és ébredj nyárra fitten!

anyagcsere_titan_fitness_kalocsa3. A mozgás jótékony hatása az emésztőrendszeredre:
Az edzés pozitív hatással van az emésztőrendszeredre is: a belek stimulálása, a puffadás enyhítése és az izzadás révén megszünteti a szorulást.

A rendszeresen mozgó emberek szervezetében az általános anyagcsere-folyamatok gyorsabban zajlanak le, hamarabb kicserélődnek a tápanyagok és a végtermékek, mint azoknál, akik nem sportolnak. Ezáltal hamarabb beindul a fogyás, zsírégetés.

Gyere el most edzeni és ébredj nyárra fitten!

fizikális_mentalis-stressz-titan_fitness_kalocsa

4. A fizikai és mentális stressz csökkentése – Ép testben Ép lélek

Az emberi szervezet fizikai és pszichés terhelhetősége korlátozott.

Fokozott hosszantartó stresszterhelés esetén:

Az általános teljesítőképességed és terhelhetőséged hanyatlik. A figyelmed-, koncentrálóképességed és döntési hatékonyságod csökken. A hibázások, balesetezési hajlam kockázata megnő. Ingerlékenység, konfliktusfokozó viselkedés, agresszió jelentkezik. Pszichés és testi tünetek, pszichoszomatikus betegségek alakulnak ki. Testi-lelki kimerültség, lehangoltság, elégedetlenség érzés jellemző. A kreatív és innovatív erőforrásaid megcsappannak.

Tünetek:  megemelik a vérnyomásod, gyorsítják a szívverésed, Csökkentik a bőrbe jutó véráramot Csökkentik a gyomor működését. Növelik a verejtékezést.

fizikális_mentalis-stressz-titan_fitness_kalocsa_kézMegoldás:

Relaxációs mozgással, módszerekkel ezeken tudunk javítani!

Relaxációs módszerek azok, amelyek segítenek az izomtónus és a pszichés feszültségi állapot akaratlagos csökkentésben.

Tudatosan hagyjunk időt magunknak a pihenésre!

Kardiológusok szerint és szerintem is, a szívünket hetente legalább háromszor meg kell „pörgetni” egy kicsit annak érdekében, hogy sokáig el tudja látni feladatát.

Mozogjunk – Fussál, sétálj, kerékpároz, egyszóval Kardiozz, de csak a megfelelő intenzitással! Kérj segítséget az edzőtől, hogy kontrollált keretek közt legyél!

Hatásai: Jelentősen javul a szervek – többek között az agy – oxigénellátottsága, nagyobb mértékben mint mély alvás közben, Csökken vérünk tejsavtartalma, Kitágulnak az erek, javul a vérellátottság, Nő az endorfin (boldogsághormon) szintje.

A stresszet tudjuk mérni egy EKG bázisú orvosi készülékkel!

ViPORT(Orvosi készülékkel mért Cardió Stress Index mérés) (Bejelentkezés vizsgálatra: +36 70 5 84 64 94)

– Szív sterssz terhelés mérése,

– szívfrekvencia mérés,

– szívritmus zavarok szűrése,

– szívkamra ingerület vezetésének folyamata msec-ban,

– RRSD intervallum mérése.

Most gyerel el hozzánk és válaszd a stressz mentes életet!

gerincoszlop fájdalom titan_fitness_kalocsa5. Gerinc problémák enyhítése

A gerinced minden részében korán megkezdődik a kopás, a porckorong vízkötő képessége csökken. Ennek következtében a porckorongod állománya felrostozódik, felpuhul. Csökken a testmagasságod, és helyenként ki is boltosul, gerincferdülés alakul ki. A kiboltosulás mellett erőteljes gyulladás is kialakulhat, mely tovább szűkíti a csigolyáid közötti teret. Ez nyomást gyakorol a csigolyáidból kilépő idegekre, és fájdalmaid lesznek.

Megoldás:
Speciális nyúltó gyakorlatokkal (gerinctorna ) és hátizmot erősítő gépekkel dolgoztatom meg a hátad izmait, melyek már pár hét alatt enyhítik vagy megszüntetik a gerincfájdalmaidat.

A gyakorlatokkal lazítjuk, átmozgatjuk a gerincedet, csigolyáidat, váll ízületeidet.

A gerinctornám jótékony hatásai:

  1. Csökkentem a krónikus nyakfájdalmadat
  2. Javítom a testtartásodat,
  3. Anyagcsere folyamataidra jótékony hatást gyakorol
  4. Vissza állítom a gerinc oszlopod természetes görbületeit
  5. Élénkítem a vérkeringésedet a testedben, ezáltal javul a szerveid oxigénellátása
  6. Csökken a szervezeted Stressz Indexe.

Gyere el MOST, és legyen egyenes TARTÁSOD!

6. Pozitív hatás a szellemi képességekre

A mozgás öröme a lélek öröme is.

a mozgás öröme titan fitness kalocsaA mozgás az ember alapvető igénye és szükséglete. A mozgással ellensúlyozhetod a napi egyoldalú testi-szellemi terhelést, felfrissülhetsz, új energiákat nyerhetsz.

Az edzésnek hatásait munkahelyeden és otthon is tapasztalhatod.

Frissebben és koncentráltabban nézhetsz szembe a napi feladatokkal. Gyorsabban hajtod végre munkádat, több idő marad magadra sportolni vagy pihenni.

A hosszú távon végzett mozgás a szervezeted anyagcsere folyamatait serkenti és a szervezet oxigénfelvevő képességeit (VO2 max) növeli, ami jobb közérzetet és gyorsabb regenerációs képességet eredményez számodra. A tested oxigénfelvevő képessége megnő, akkor könnyebben tudsz lefogyni, tovább bírod a súlyokat mozgatni, szellemi teljesítőképességed is jobb lesz. Különösen fontos ez, ha a szellemi munkát végzel, vagy a tanuló diák vagy.

Megjelenik az egészségesebb táplálkozásra való igény és megkezdődik a munka-alvás-pihenés összehangolása is.

„Életerőnket nem őrizhetjük meg tiszta levegő, tiszta víz, egészséges táplálék, és tiszta gondolatok nélkül” Gandhi

Gyere el MOST, és őrizzük meg együtt az egészségedet.

7. Magasabb fájdalomküszöb

A fájdalom küszöbének nevezzük azt a határt, amelynél az ingert már fájdalomként éled meg. Tehát az a legkisebb inger, amely már fájdalmat vált ki.  A fájdalomküszöb mindenkinél más és más. A fájdalomküszöböt nagyon sok tényező befolyásolhatja. A fájdalomküszöb lehet alacsony és magas.

fájdalom küszöb_konditerem_kalocsa_2A fájdalomküszöb bizonyos személyeknél akár oly mértékben is lecsökkenhet, hogy kisebb zaj vagy az egyszerű érintés is fájdalmassá válhat. Ezt hívjuk érzékenység fokozódásnak. A fájdalomküszöb csökkenés vagy más néven érzékenységfokozódás hátterében fizikai behatások, gyulladások, a hideg, éhség, leromlott egészségi állapot, a szövetek elsavasodása állhat.

 A fájdalom érzését a magabiztos fellépés vagy az erős koncentráció csökkentheti, amit legalább 180 nap utáni mozgással érhetünk el.

Ezt a jelenséget tapasztalhatjuk a sérülést elszenvedő sportolóknál, vagy harcoló háborús sérülteknél, aki észre sem veszik, hogy megsérültek. Növeld a mentális energiát és a koncentrációt!

erősebb a fájdalomnál_titán_fitness_konditerem_kalocsaA fájdalomküszöbödet több tényező meg is emelheti, ilyen a tudatos edzéstervvel végzett MOZGÁS. Az edzés növeli a természetes fájdalomcsillapítóként ható endorfinok mennyiségét.

Kísérletesen igazolt, hogy szervezetben felszabaduló endorfinok szintje meghatározza a fájdalom küszöböt, és ezzel hatással lehetnek a fájdalomérzetre, egyes lélektani és fizikai hatásokra.

Így a nők könnyebben megbirkóznak a premenstruációs fájdalmakkal és a menstruációs görcsökkel is. Emellett ha az edzés alatt mélyen lélegzik, több oxigén jut a vérbe, ami ellazítja a méhet. A vas hiánya a legnagyobb fokú ásványi anyag veszteséget okoz a nők esetében a menstruációs időszak alatt. A vas pótlása.

Növeld a mentális energiád és a koncentrációd!

8.

Titán fitness kalocsa sport csinald amit szeretsz

   Csináld, amit szeretsz!

    Keress olyan edzést, testmozgást, amiért rajongsz, amit szeretsz! Ha például táncolni  szeretsz, keress egy táncórát, vagy aerobik órát. Ha nincs időd, akkor alakítsd ki a saját edzésprogramod, amivel akár heti egy órával remek formában tarthatod magad!

Titán Fitness Kalocsa
6300 Kalocsa Martinovics u. 1

Konzultáció és időpont foglalás +36 70 25 77 199
www.fitnesskalocsa.hu   www.konditeremkalocsa.hu www.titansc.hu

Hír kategóriák
Órarend 2020
  09:30 16:30 17:00 17:45 18:00 18:30 18:45
Hétfő Gyerek Zumba Zumba
Kedd Aikido Aikido-Battodo
Szerda Zumba
Csütörtök Orosz Balett Aikido
Péntek
Szombat
Vasárnap