Kardió edzés

Kardió edzés

A kardió gépek  a szív és légző-rendszert fejlesztik. 

Az edzés pozitív hatással van az általános közérzetedre és egészségedre. A kardió edzéssel tudjuk növelni a szív és tüdőkapacitást, valamint az anyagcsere folyamatokat tudjuk beindítani. A kardió edzések hatására, a szív- és keringési rendszeri betegséget tudjuk megelőzni.

Ezen kívül elengedhetetlen edzésforma az állóképesség növeléséhez, az alakformáláshoz, a fogyáshoz, valamint az edzés előtti bemelegítésre és az edzések utáni levezetésre is.

A kardió gépek a szív és érrendszert valamint a légző rendszer működését fokozza. Túlsúlyosok és gerincbetegek kortól és erőállapottól függetlenül megtalálják a számukra legkedvezőbb edzésmódot. A Cardio berendezések széles körű, tudományos alapokra épülő programlehetőségeivel hosszú távon biztosítják a vendégek fejlődését. Edzőink speciális pulzuskontrolos edzéstervekkel segítenek céljaid elérésében.

Pulzuskontrolos edzés (Constant Pulse Rate): Az edzés céljának megfelelően meghatározott, állandó pulzustartományban történő edzést jelenti.

A mellkasunkra felcsatolt jeladó öv segítségével a kardió gép érzékelői szívdobbanásaink számát (gyakoriságát), és ennek függvényében, automatikusan szabályozza majd a terhelést: amennyiben pulzusszámunk emelkedni kezd, csökkenti az ellenállást, ha pedig szívverésünk száma alacsony, a gép növelni fogja a terhelést.

Kardió gépek programjai:

Fittségi teszt: ami 1-től 12-ig osztályozza a fittségi szintet 70%-os terhelés alatt. (a fittségi szint megállapítása azért fontos, hogy a céljainknak megfelelő szintet tudjuk kiválasztani.)

Mauális program: a kliens antropometriai (testsúly, életkor) adatait veszi alapul. Saját magunk tudjuk változtatni az edzés időtartamát és a terhelést 1-12-es szintig.

Beépített programok: különböző edzésmódszereket takar, amit 12 nehézségi szinten tudunk végrehajtani szintén az antropometriai adataink beállításával (Tartós, intervall, cross training, faltrek, piramis módszer és bemelegítő tréning).

-Joker program: A szívünket befolyásoló külső és belső tényezők miatt a szívünk soha nem ver egyformán. A program beállításakor a gép a szívfrekvenciát veszi alapul, és ennek megfelelően felkínál egy személyre szabott edzésprogramot.

-Meglepetés program: a gép által választott edzésprogram

CPR üzemmód = pulzuskontrollos edzés: (pulzuskontrollos edzés). Minden edzéscélnak (regerenáló, zsíranyagcsere fokozó, állóképesség javító edzésnek, stb) megvan a pulzus célzónája (két pulzus érték), ami között, ha edzünk, akkor fogjuk leghamarabb  elérni  kívánt céljainkat. A CPR üzemmódnál a gép a pulzus tartományhoz mérten automatikusan változtatja terhelést. Ha emelkedik a pulzus akkor csökken a terhelés, ha esik a pulzus akkor nő a terhelés.

Végezz heti 3 kardió edzést!